Curiositat

Després de llegir-me uns quants llibres de Daniel Pennac sobre la família Malaussène, que sempre fan de bon pair, i Un petit inconvenient de Mark Haddon (traducció no gaire bona, faltes d’ortografia), que està prou bé (ara, quina mania dels editors d’explicar tot el llibre a la contraportada!), estic llegint Vida y destino de Vasili Grossman, més que res perquè tanta gent n’ha dit tantes coses bones que ja tenia curiositat. En català no hi és. El comparen amb Guerra i pau i vull saber per què; de moment trobo un mosaic de peces independents, ple de noms que en alguns casos ja em comencen a sonar, i una traducció més aviat deficient. El més interessant, ara com ara, és la descripció de les dificultats que planteja la vida diària a l’Estat soviètic, burocratitzat fins a extrems inversemblants i autoritari al màxim. No m’estranya gens que el llibre estigués prohibit.

2 pensaments quant a “Curiositat”

  1. 1. això d’uns quants llibres és un dir, no? perquè han estat tots els q aquest bon home va escriure sobre aquesta família? O N’HI HA MÉS??
    2. pair??
    3. Vasili?
    4. Vaja quina pena lo de la traducció de Vida i Destino. Haurem d’esperar uns deu anys a que el Miquel el pugui retraduir (tot i q ara q hi penso, no sé si això seria garantia de res?)
    5. No he entès la raó del títol.

  2. El títol és perquè no se me n’acudia un altre i llegeixo aquest llibre per curiositat; haurem d’esperar, en efecte, que el Miquel aprengui rus; en català hauria de ser Vassili, tens raó; és molt estrany dir que un llibre es paeix bé?; sobre els Malaussène n’hi ha com a mínim un altre, Monsieur Malaussène au théâtre, no sé si són més.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *